U vraagt...Wij Maken...
Sherton Home
toprechts
nopix
SherTon Specialisaties

Bouwen met Polystyreen/EPS

Een van de specalisaties van SherTon is het tijd-, kosten- en energiebesparende EPS ofwel polystyreen bouwsysteem. In de volksmond wordt dit ook wel tempex of piepschuim genoemd.

Met het bouwsysteem van EPS is het mogelijk om in relatief korte tijd uw nieuw- of aanbouw te realiseren. Bouwen met EPS is duurzaam en in verhouding tot andere bouwmethoden goedkoop. Aangezien energiebesparing en toepassing van duurzame energie een steeds belangrijkere rol speelt in nieuwbouw- en renovatieprojecten kunt u in geval van milieuvriendelijke (ver)bouw bij verschillende banken aanspraak maken op de zogeheten klimaathypotheek.

de aanbouw waar al een gedeelte van het EPS verwerkt isBij huizen die met het EPS systeem gebouwd worden, wordt het gebruik van beton tot een minumum beperkt. Uitermate gunstig voor nieuwbouw, maar ook voor renovatieprojecten waarbij bestaande gevels weggesloopt en vervangen kunnen worden door EPS. Hierbij worden de bestaande fundamenten niet verder belast, maar juist ontlast. Daarnaast is nieuwbouw van de (vakantie) woning dusdanig te realiseren dat het geheel makkelijk verplaatsbaar is.

Door de speciale manier waarop de wanden en dakranden gebouw worden, komt bij een woning van EPS geen lood of zink meer voor. De leidingen voor electriciteit, water en verwarming zijn van kunststof, waardoor gebruik van staal en met name koper eveneens vermeden kan worden. De aansluitingen van de kozijnen op de EPS wand, en op de pleisterlagen aan de binnen- en buitenkant, worden door middel van een stelkozijn en kitlijm gerealiseerd.

EPS is een licht en makkelijk materiaal om mee te werken, zodat relatief grote vlakken tegelijk geplaatst kunnen worden. Doordat EPS in alle gewenste vormen gestanst en/of gesneden kan worden, in het in veel bouwstijlen toepasbaar. Uitsparingen voor leidingen kunnen eenvoudig zonder stof en gruis gegloeid wordenAlle uitsparingen t.b.v. leidingen worden gegloeid, waardoor er geen stof en gruis vrij komt. De relatief eenvoudige installatie van apparaten, leidingen en kabels bieden tevens een groot tijdsvoordeel.

De wanden worden na plaatsing ingepakt in weefsel, zodat ze onderling met elkaar in verband staan. Voor optimale afwerking van de wanden werken we met een speciale hechtmortel, waar onder cementmortel, gipsmortel en/of kunstharsmortel. De wanden zijn geschikt voor alle vormen van afwerking die in de bouw gangbaar zijn.

Een woning die geheel uit EPS opgetrokken is heeft per definitie een hoge isolatiewaarde. Bij toepassing van glas en kozijnen met eveneens een hoge isolatiewaarde, en warmte-terugwinning op de ventilatielucht, is slechts weinig warmtetoevoer nodig. Daarnaast biedt een woning uit EPS voldoende comfort en veiligheid om goedkoper te zijn dan een traditioneel gebouwde woning.

de aanbouw van EPSAlle benodigde technische proeven zoals termografische proeven, proeven t.b.v. de brandveiligheid, constructieve veiligheid en veilige installatietechtniek zijn met succes uitgevoerd en gedocumenteerd.

Hoewel het materiaal makkelijk en snel te verwerken is, is de kwaliteit van het eindproduct afhankelijk van de vakmanschap waarmee het verwerkt is. Om optimaal gebruik te maken van de voordelen die het bouwsysteem u biedt, moet er bij het bouwen aan bepaalde eisen voldaan worden. Uiteraard voldoet SherTon aan deze eisen.


Woensdag 21 maart bracht het Noord Hollands Dagblad de primeur van onze aanbouw van EPS/piepschuim.
Klik hier om het krantenartikel te lezen (pdf).

Klik hier wanneer u geen acrobat/foxit reader heeft.


Klik hier om de fotoreportage te bekijken van de aanbouw met EPS

Wanneer u specifieke vragen heeft of een offerte wilt, klik dan hier voor onze contactgegevens.


Sherton telefoonanimatie
   
Het plaatsen en maken van trappen is een van de specialisaties van SherTon  
nopix
Trappen  
nopix
Klik hier voor de fotoreportage van de plaatsing van een trap
nopix
Het maken van dakkapellen en het plaatsen van deze dakkapel in een dag is een van de specialisaties van SherTon  
nopix
Dakkapellen  
nopix nopix
Ook voor dakramen bent u bij Sherton aan het juiste adres  
nopix
Dak- en Zinkwerk
nopix
Ook het bouwen met polystyreen_EPS_Tempex_Piepschuim is een van de specialisaties van Sherton
nopix
Bouwen met EPS
nopix
Modelwoning van polystyreen_EPS_Tempex_Piepschuim
nopix
nopix
 
ro
Klik hier om naar de website van diamental te gaan Klik hier voor contactgegevens